Magyarország

feed-image

Címlap Tisza-tó

Tisza-tó

Húszezer Tisza-tavi kerékpáros

Azt, hogy valamennyien körbetekerték-e a tavat, pontosan nem tudhatjuk. Azt viszont igen, hogy tavaly az év egészét tekintve 19 342 – a vízlépcső üzemi hídján áthaladó - kerékpárost regisztrált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége. Ez a szám pedig minden eddig rekordot felülír.

Bővebben...

 

Tisza-tó: műtárgyak zárása

A Tisza folyón levonuló árhullám miatt, a Tisza-tavi öblítő csatornák jelenleg még nyitott állapotban lévő szabályozó műtárgyai közül a Kis-Tisza és a VI. számú műtárgyakat, továbbá a IX. számú műtárgy tiltóját január 12-én 8 órától lezárjuk.

 

Tisza-tó: műtárgyak nyitása

A Tisza folyó vízjárására való tekintettel, a Kis-Tisza és a VI. számú öblítőcsatornák szabályozó műtárgyait, valamint a IX. számú műtárgy tiltóját december 17-én, 9 órától kinyitjuk. A Tisza-tó többi szabályozó műtárgya - az üzemelési szabályzatnak megfelelően - zárt állapotban marad a téli időszakban.

 

Tisza-tó: végleges a téli vízszint

A Tisza folyón levonult árhullám apadó ágán megtörtént a Tisza-tó végleges téli vízszintjének beállítása, melynek értéke, illetve tartománya a Kisköre-felső vízmércén mért 620-10 centiméter.

Bővebben...

 

Tisza-tó: felfüggesztett feltöltés

Az előre jelzettnél intenzívebb ukrajnai esőzés következményeként a Tiszán kialakult - jelentős mennyiségű uszadékot és kommunális hulladékot is szállító - árhullám miatt a Tisza-tó téli vízszintje beállításának második ütemét felfüggesztjük. Egyúttal a tározó belső víztereinek megóvását szavatoló öblítő csatornák szabályozó műtárgyait november 24-én 8 órától lezárjuk. Az intézkedés mindaddig szükséges, amíg a közeledő árhullám le nem vonul. Ezért a Tisza-tó Kisköre-felsőn mért vízszintje továbbra is 590+-10 centiméter.

 

Módosítás: (2015. november 23. hétfő, 08:22)