Magyarország

feed-image

Címlap Vízgazdálkodás

Vízgyűjtő-gazdálkodás

Tisztelt Érdeklődő!

Igazgatóságunk működési területére vonatkozóan az 1772/2016. (XII. 15.) Korm. határozat alapján az öntözésfejlesztési beruházások elősegítéséhez szükséges Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Tervet készít,

Bővebben...

 

2016. tárgyévre vonatkozó 379/2015. (XII.8.) Korm. rendelet szerinti Településsoros Jegyzékkel kapcsolatos adatszolgáltatás

A Magyarország települési szennyvízelvezetési és -tisztítási helyzetét nyilvántartó Településsoros Jegyzékről és Tájékoztató Jegyzékről, valamint a szennyvízelvezetési agglomerációk lehatárolásáról szóló 379/2015. (XII. 8.) Korm. rendelet (továbbiakban: Rendelet) Magyarország valamennyi településére vonatkozóan előírja a 2. melléklet szerinti jegyzői adatszolgáltatás teljesítését.

Bővebben...

 

Üzemeltető-váltás az öntözésben

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság eddig a vízellátó fő- és öntözőcsatornák valamint kettős működésű belvízcsatornák üzemeltetését részben saját hatáskörben, részben pedig külső üzemeltető szervezetek bevonásával látta el. Ez évtől a korábban a Nagykunsági Vízgazdálkodási Társulat, valamint a Jászkisér és Vidéke Vízgazdálkodási Társulat által működtetett csatornák üzemeltetését, az ezekről történő mezőgazdasági vízszolgáltatást a KÖTIVIZIG szintén saját hatáskörben, a területileg illetékes szakaszmérnökség bevonásával fogja végezni.

Bővebben...

 

Vízgazdálkodási évkönyv 2015

Már digitális és nyomtatott formában is elérhető a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 2015. évi tevékenységét összefoglaló Vízgazdálkodási Évkönyv.
Az immáron hetedik alkalommal megjelentett szakmai kiadványunk tartalmazza azon szakmai feladatok és intézkedések leírását, amelyek a hatékony és sikeres vízkészlet-gazdálkodásra, valamint vízkormányzásra irányulnak.
A most megjelent kiadvánnyal célunk, hogy ne csak a vízügyi szakemberek, hanem a nyilvánosság számára is közérthető formában tartalmazzon érdekes információkat. Az évkönyv teljes tartalma elérhető a képre kattintva.

 

Gépüzemnapló és zsilipnapló mezőgazdasági vízhasználók részére

Gravitációs vízátadási helyeknél az engedélyben megadott zsilip a vízátadási és egyben vízmérési hely.

Bővebben...

 
További cikkeink...