Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

Víz alatt 14 550 hektár a Közép-Tiszán

A hétvégén lehullott 7-15 milliméter csapadék következményeként kismértékben tovább növekedett a vízborítás a Közép-Tisza vidékén, az elöntött terület nagysága így meghaladja már a 14,5 ezer hektárt.  A KÖTIVIZIG tíz belvízvédelmi szakaszából kilenc van készültségben, hat II. fokú, három pedig I. fokú készenlét mellett védekezik. 

Módosítás: (2016. február 15. hétfő, 09:51)

Bővebben...

 

Tetőzött a Zagyva Jászteleknél, nőtt a belvízzel elöntött terület

Az elmúlt éjszaka 464 centiméteres vízállással tetőzött a Zagyva Jászteleknél, ezt követő apadása pedig reggel lehetővé tette az árvízvédelmi készültség mérséklését. A folyó magas vízállása miatt szükségessé vált szivattyúüzem okán pontszerű II. fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a KÖTIVIZIG a jászberényi szakaszon.

Módosítás: (2016. február 12. péntek, 13:07)

Bővebben...

 

Árvízvédelmi készültség a Zagyván

Az elmúlt napokban a vízgyűjtőre lehullott csapadék árhullámokat indított el a Zagyva-Tarna vízrendszerében, emiatt a Közép Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság február 11-én 11 órától I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Zagyva Szászberek-Jászberény közötti szakaszán. 

Bővebben...

 

Átmenetileg javult a belvízhelyzet

A szerda reggeli állapot szerint 9700 hektárra csökkent a belvízzel elöntött terület a Közép-Tisza vidékén, ám a javulás csak átmeneti, hiszen kiadós csapadék várható az elkövetkezendő napokban, ami minden bizonnyal megfordítja a kedvező trendet. 

Módosítás: (2016. február 10. szerda, 10:14)

Bővebben...

 

Kevesebb elöntés, több átemelt víz

Az elmúlt nap folyamán csökkent a belvízzel elöntött terület nagysága a Közép-Tisza vidékén, a szivattyúkkal átemelt vízmennyiség azonban nőtt, megközelítve az 1,3 millió köbmétert. Készültség továbbra is hét belvízvédelmi szakaszon indokolt.

Módosítás: (2016. február 09. kedd, 10:01)

Bővebben...

 
További cikkeink...