Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

Ár- és belvízvédelmi tájékoztató

Az év második hónapjában eddig a sokévi átlagos csapadékmennyiség több mint a duplája hullott le a Tisza vízgyűjtőin. A februárból eltelt 3 hét alatt a Tisza, a Sajó-Hernád és a Zagyva-Tarna vízrendszerében 3 árhullám vonult le. A Tisza jelenlegi árhullámára hatással van a Bodrog folyó folyamatos áradása, amely miatt a tokaji torkolat alatti szakaszon jelentősen lelassul az apadás üteme. A Tisza február 20-án késő este tetőzött Tokajnál, a számítások szerint a folyó mostani árhulláma várhatóan február 27-én éri el a legmagasabb szintet Szolnoknál, 670+-15 centiméteres vízállással.

Bővebben...

 

Víz alá kerül a szolnoki Mentetlen

A legfrissebb modellszámítások szerint a Tisza jelenlegi árhulláma várhatóan február 27-én tetőzik Szolnoknál, 670+-15 centiméteres vízállással, ez pedig azt jelenti, hogy a folyó elönti a szolnoki Mentetlen mélyebben fekvő területeit. A Hortobágy-Berettyó szintje stagnál, lassan árad a Hármas-Körös, a Zagyván ugyanakkor apadás tapasztalható. A kedvező vasárnapi időjárásnak köszönhetően csökkent a belvízi elöntés nagysága a KÖTIVIZIG területén.

Bővebben...

 

Ár- és belvízvédelmi tájékoztató

A Zagyva jelenlegi árhulláma tegnap a késő este tetőzött Jászteleknél, a folyó jelenleg végig apad. A Tisza továbbra is lassan árad a középső szakaszon, I. fokú az árvízvédelmi készültség Kiskörétől Fegyvernekig, illetve Dobáig. Ennél magasabb, II. fokú a készenlét a Hortobágy-Berettyó mentén, Berekfürdő és Túrkeve között. A tegnapi enyhe, szeles időjárásnak köszönhetően nem nőtt a belvízi elöntés a KÖTIVIZIG területén.

Módosítás: (2016. február 21. vasárnap, 11:52)

Bővebben...

 

Víz alatt 24 ezer hektár térségünkben

A Tisza továbbra is lassan árad térségünkben, I. fokú az árvízvédelmi készültség  Kiskörétől Fegyvernekig, illetve Dobáig. Ennél magasabb, II. fokú a készenlét a Hortobágy-Berettyó mentén, Berekfürdő és Túrkeve között. A Zagyván ma hajnalban megfordult az apadó trend, a folyón ismét emelkedik a vízszint. A belvízzel elöntött terület nagysága kissé növekedett az elmúlt napon lehullott csapadék következtében.

Módosítás: (2016. február 20. szombat, 09:29)

Bővebben...

 

Ár- és belvízvédelmi tájékoztató

A Tisza árhulláma már elérte a Közép-Tisza vidékét, I. fokú a készültség a Kisköre alatti szakaszon Fegyvernek, illetve Doba térségéig. Árad a Hortobágy-Berettyó is, emiatt tegnap 18 órától II. fokúra emeltük az árvízvédelmi készültség szintjét Berekfürdő és Túrkeve között. A Zagyva jelenlegi apadásának köszönhetően ugyanakkor tegnap estétől I. fokúra mérsékeltük a készültséget a folyó mentén Jászberény és Szászberek között.

Bővebben...

 
További cikkeink...