Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

Óránként egy centis apadás a Tiszán

A Zagyva vízszintje stagnál, a többi folyónkon folyamatos az apadás. A Tisza óránként körülbelül egy centiméteres ütemben húzódik vissza térségünkben. A vízállások azonban indokolják az I. fokú árvízvédelmi készültség fenntartását, a Hármas-Körös jobb partján viszont – a visszaduzzasztással érintett torkolati szakasz kivételével - már nincs szükség a figyelőszolgálatra. A Hortobágy-Berettyó mentén változatlanul II. fokú a készenlét. Továbbra is 20,6 ezer hektárt borít belvíz a Közép-Tisza vidékén.

Bővebben...

 

Folyamatosan apadnak folyóink

Folyamatosan csökken folyóink vízszintje a Közép-Tisza vidékén. A Tiszalökön és Kiskörén a hétvégén megkezdett duzzasztás eredményeként a Tiszán folytatódik a lassú apadás. A Hármas-Körös vízszintje is csökken, tegnap este megszüntettük az árvízvédelmi készültséget Öcsöd és Pusztabánréve között.  A folyó torkolati szakaszán, valamint a Tiszán Kiskörétől Csongrádig, illetve a Zagyva mentén Jászberény és Szolnok között továbbra is I. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Bővebben...

 

Gyorsuló apadás, stagnáló belvízi elöntés a Közép-Tiszán

A Tisza jelenleg levonuló árhulláma vasárnap délután és este érte el legmagasabb, 721 centiméteres vízállását Szolnokon, a tetőzés 79 centiméterrel marad alatta a III. fokú árvízvédelmi készültség elrendelési szintjének. A Tiszalökön és Kiskörén egyaránt megkezdett duzzasztás eredményeként a folyó Szolnok feletti szakaszán felgyorsult az apadás üteme. Továbbra is 20 ezer hektárt borít belvíz a Közép-Tisza vidékén. 

Bővebben...

 

Tisza-tó: megkezdtük a duzzasztást

Mint azt vasárnap már hírül adtuk, a Tisza folyó vízjárására való tekintettel március 6-án 6:45 órakor - a Kisköre felső vízmércén mért 709 centiméteres vízállásnál - megkezdtük a duzzasztást a Kiskörei Vízlépcsőnél.

Bővebben...

 

Két napja tetőzés közelében a Tisza Szolnoknál

Szombaton délután megkezdődött a duzzasztás Tiszalökön, vasárnap reggel pedig a Kiskörei Vízlépcsőnél. Ennek köszönhetően intenzívebb apadás várható térségünkben. Jelenleg Szolnok és Csongrád között tetőzés közeli képet mutat a Tisza. Az árvízvédelmi készültségi fokozatok nem változtak, miképp a belvízi készenlét kiterjedése sem módosult. Változatlanul 20 ezer hektárt borít belvíz a Közép-Tisza vidékén. 

Bővebben...

 
További cikkeink...