Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés

Vízkár elhárítási védekezés

Tetőzés közelében a Tisza térségünkben

A Zagyva idén immár negyedik árhulláma az éjszaka folyamán tetőzött Jászteleknél 436 centiméterrel, a Tisza pedig Kisköre és Szolnok között tetőzés közeli állapotot mutat, ahogyan ez tapasztalható a Hármas-Körösön Szarvasnál is. Ugyanakkor egy nap alatt ezer hektárral növekedett a belvízi elöntés a térségünkben. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság ár- és belvízvédelmi készültségi fokozatai nem változtak.

Bővebben...

 

Újra árvízvédelmi készültség a Zagyván

Az elmúlt 2 napban lehullott csapadék hatására újabb árhullám alakult ki a Zagyva–Tarna vízrendszerben. A Zagyva vízállása ma hajnalban Jászteleknél meghaladta a 350 cm-t, így szerda reggel 6 órától a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság újból elrendelte az I. fokú árvízvédelmi készültséget a folyó mentén Szászberek és Jászberény között. A Tisza árhulláma tegnap 664 cm-en tetőzött Tiszafürednél, alatta folytatódik a lassú vízszintemelkedés. A Hármas-Körös és a Hortobágy-Berettyó is lassú ütemben tovább árad.

Bővebben...

 

Készültség a Hármas-Körös mentén is

A Hármas-Körös folytatódó áradása miatt kedd reggel 6 órától újabb 32 kilométeres szakaszon rendelt el I. fokú védelmi készültséget a KÖTIVIZIG a folyó jobb partján, így a torkolattól egészen Pusztabánrévéig tart figyelőszolgálatot a védvonalakon. A Tisza jelenlegi árhulláma Tiszafüred térségében tetőzik, alatta lassan árad. A folyó középső szakaszán hosszan tartó tetőzéssel kell számolni.

Bővebben...

 

A napokban várható a tetőzés a Tisza középső szakaszán

A Tisza árhulláma a következő napokban tetőzik a Közép-Tisza térségében. A folyó Tiszafüred fölött tetőzik jelenleg, az alatta lévő szakaszokon lassan árad. Továbbra is I. fokú az árvízvédelmi készültség Tiszafüred és Csongrád között, valamint a visszaduzzasztással érintett torkolati szakaszokon a Zagyva és a Hármas-Körös mentén. A következő napokban újabb jelentős csapadék valószínű a Zagyva-Tarna vízgyűjtőn, amely ismét fokozati szintet meghaladó árhullámot eredményezhet a Zagyván.

Módosítás: (2016. február 29. hétfő, 10:07)

Bővebben...

 

Hosszan elnyúló tetőzés várható a Közép-Tiszán

A Tisza vízállása Tokaj és Tiszafüred között stagnál, alatta azonban végig árad, Szolnokon napi 10 centiméteres ütemben. A folyón az elmúlt hetekben kialakult több, egymást követő árhullám együttes hatása miatt a következő napokban a Közép-Tiszán hosszan elnyúló tetőzéssel kell számolni. Ezért továbbra is I. fokú az árvízvédelmi készültség Tiszafüred és Csongrád között, valamint a visszaduzzasztással érintett torkolati szakaszokon a Zagyva és a Hármas-Körös mentén. Változatlanul II. fokú árvízvédelmi készültséget tartunk fenn a Hortobágy-Berettyó jobb partján Túrkeve és Berekfürdő között.

Bővebben...

 
További cikkeink...