Magyarország

feed-image

Víz világnap

Víz világnap száz óvodással

- Ne folyasd fölöslegesen a vizet! – förmedt rá izgatottan az 5 éves kisfiú a mellette fogat mosó társára ebéd után. A jelenet a szolnoki Hold úti óvodában játszódott le, miután a gyerekeknek víz világnapi tanmesét báboztak el pedagógusaik. A programból a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság sem maradhatott ki.

Bővebben...

 

Ovis víz világnap és időpontváltozás

A téliesre fordult koratavaszi időjárás miatt elmarad március 22-i víz világnapi vetélkedő a NEFAG erdei iskolájában. A programot április 5-én rendezi meg Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete. Nem befolyásolták a havas, jeges viszonyok a víz világnapi óvodai rendezvényt, ahol száz csöppség ismerkedett játékosan a vízzel. Változatlan az idei képzőművészeti pályázatra beérkezett alkotások kiállítással egybekötött díjkiosztójának időpontja: az esemény március 23-án 11 órakor kezdődik az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Tabák Lajos Galériájában.

Bővebben...

 

Víz világnapi programjaink

Összesen megközelítően négyszáz alkotás érkezett a Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete koordinálásával meghirdetett víz világnapi képzőművészeti pályázatra. Az idei programok március 20-án kezdődnek óvodások főszereplésével, 22-én pedig az iskolásoknak rendezzük meg hagyományos vetélkedőnket.

Bővebben...

 

Víz világnap a természet jegyében

Képzőművészeti pályázatok és játékos akadályverseny kisebb és nagyobb gyerekeknek, diákoknak – többek között ezek az idei víz világnap térségi programjai, amelyeket hagyományosan a Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete szervez a NEFAG Zrt. és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság közreműködésével.

Bővebben...

 

Víz világnap Győrben és Szolnokon

Idén a Duna Múzeum mellett az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság szervezte a víz világnapi központi díjátadó ünnepséget, amit Győrben, a városháza dísztermében rendeztek március 23-án. Ugyanezen a napon Szolnokon az immár hagyományos víz világnapi akadályversenyt vezényelte le a Magyar Hidrológiai Társaság (MHT) Szolnoki Területi Szervezete és a NEFAG Zrt. a KÖTIVIZIG közreműködésével.

Bővebben...

 
További cikkeink...