Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés Árvízvédelem

Árvízvédelem

Tetőzés közelében a Tisza Szolnoknál

A Tisza vízgyűjtőjén felhalmozódott hó olvadása miatt a hegyvidéki területekről naponta indulnak el kisebb árhullámok, amelyek a folyó középső szakaszán hosszan elhúzódó tetőző vízállásokat eredményeznek. Ugyanakkor a kedvező időjárásnak és a folyamos szivattyúzásnak köszönhetően tovább csökkent a belvízi elöntés nagysága a térségben.

Bővebben...

 

Elhúzódhat a Tisza tetőzése

Továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség a Közép-Tiszán, a folyó mindkét partján Kiskörétől Dobáig, illetve Tiszapüspökiig, II. fokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó jobb partján.
Megszűnt az I. fokú készültség a Hármas-Körös Mezőtúrtól a Tisza torkolatig terjedő szakaszán, így jelenleg a Tisza vízállása miatt a KÖTIVIZIG árvízvédekezéssel érintett folyószakasza valamivel több, mint 140 kilométer.

Bővebben...

 

Folytatódik az ár- és belvízvédekezés

A Tisza vízállása miatt továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség a Közép-Tiszán, a folyó mindkét partján Kiskörétől Dobáig, illetve Tiszapüspökiig, valamint a Hármas-Körös Mezőtúrtól a torkolatig terjedő jobb parti szakaszán. Továbbra is II. fokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó jobb partján, így jelenleg közel 200 kilométeren védekezik a KÖTIVIZIG.

Bővebben...

 

Árvízvédelmi készültség több folyónkon

A Tisza áradása miatt április 6-án 10 órától I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a folyó mindkét partján Kiskörétől Dobáig, illetve Tiszapüspökiig, április 5-én pedig a Hármas-Körös Mezőtúrtól a torkolatig terjedő jobb parti szakaszára. Változatlanul II. fokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó jobb partján. Így jelenleg összesen 197 kilométeren védekezik a KÖTIVIZIG.

Bővebben...

 

Árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó mentén

Másodfokúra mérséklődött az érvényben lévő legmagasabb belvízvédelmi készültség a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén, ugyanakkor II. fokú árvízvédelmi készültség lépett életbe ma reggeltől a Hortobágy-Berettyó jobb partján.

Bővebben...

 
További cikkeink...