Magyarország

feed-image

Címlap Vízrajz Hidrometeorológiai elemzések

Hidrometeorológiai elemzések

A sokévi átlagnál kevesebb csapadék hullott márciusban

Márciusban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területére átlagosan 26,8 milliméter csapadék hullott, ami 2,7 milliméterrel marad el a sokévi III. havi értéktől. Ugyanakkor a hónap melegebbnek bizonyult a szokásosnál, a 7,2 Celsius fokos átlaghőmérséklet ugyanis 1,8 fokkal magasabb a sokéves átlagnál.

Bővebben...

 

Kiugróan csapadékos évkezdet

Az idei esztendő első két hónapjában a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területére átlagban 159,7 milliméter csapadék hullott. Ez a mennyiség 35 milliméterrel haladja meg az első négy hónapban számított sokéves átlagot. Ezen belül a legtöbb égi áldást januárban és februárban is Jászberény kapta, 225,5 millimétert!

Bővebben...

 

Hidrometeorológiai tájékoztató

Az elmúlt napokban folytatódott a csapadékos, évszakhoz képest enyhe időjárás. Az elmúlt három napban újabb 15-20 mm eső esett mind az Alföld, mind a vízgyűjtők területére.

Bővebben...

 

Csapadékosan indult az idei esztendő

Januárban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területére átlagosan 73,7 milliméter csapadék hullott, ami a sokéves havi átlag két és félszerese. Az év első hónapjában az abszolút minimumhőmérséklet mínusz 12,1 Celsius fok volt, de tavaszt idéző 11,8 fokot is mértünk.

Bővebben...

 

Az alacsony vízállások éve volt 2015

Az elmúlt évben folyóink mind a vízállás, mind pedig a vízhozam tekintetében – néhány rövid időszak kivételével – nem érték el a hosszú időtávú mérési adatokból számított átlagértékeket. A Tisza vízállása pédául Kisköre-alsónál és Szolnoknál minden hónapban alatta maradt a sokéves havi átlagnak. Éves hidrometeorológiai értékelésünk a képre kattintva olvasható.

 
További cikkeink...