Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés Belvízvédelem

Belvízvédelem

Enyhülés belvízfronton

Csapadék utánpótlás híján, és a folyamatos szivattyúzásnak, vízkormányzásnak köszönhetően az elmúlt napon tovább csökkent a belvízzel elöntött terület a Közép-Tisza vidékén. A KÖTIVIZIG tíz belvízvédelmi szakaszából négy – a cibakházi, a ceglédi, a mezőtúri és a jászberényi – változatlanul másodfokú készültséget tart fenn, négy (kisújszállási, karcagi, kunhegyesi és jászkíséri) azonban a napokban elsőfokúra mérsékelte a készültséget. A legnagyobb mértékű elöntés – mint az elmúlt napokban mindig - Mezőtúr térségében tapasztalható.

Bővebben...

 

Egyre kisebb területre szorul vissza a belvíz

Tovább javult a belvízhelyzet a Közép-Tisza vidékén. Ebben a védekezési időszakban a hónap elején regisztrált maximális elöntéshez képest mára 5550 hektárral csökkent a víz borította terület nagysága. Ennek megfelelően a védelmi struktúra is módosult. Kisköre után tegnap este megszűnt a készültség a tiszakécskei, illetve elsőfokúra csökkent a jászkíséri belvízvédelmi szakaszon. A KÖTIVIZIG azonban változatlanul másodfokú védekezést folytat öt (cibakházi, ceglédi, mezőtúri, kisújszállási, jászberényi), elsőfokút pedig három (karcagi, kunhegyesi és jászkíséri) védelmi szakaszon.

Bővebben...

 

Egyelőre még a belvíz az úr 29 ezer hektáron

Az elmúlt napon csekély mértékben tovább csökkent a belvízzel elöntött terület nagysága a Közép-Tisza vidékén. A legnagyobb vízborítás Mezőtúr, Mesterszállás, Kuncsorba és Túrkeve körzetében figyelhető meg. A KÖTIVIZIG változatlanul másodfokú védekezést folytat hét (cibakházi, ceglédi, mezőtúri, kisújszállási, tiszakécskei, jászberényi és jászkiséri), elsőfokút pedig két (karcagi, kunhegyesi) védelmi szakaszon. Kisköre térségében megszűnt a készültség.

Bővebben...

 

Kismértékben csökkent a belvízzel elöntött terület

Az elmúlt néhány nap 1500 hektárral csökkent a belvízzel borított terület, ennek ellenére a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság változatlanul másodfokú készültség mellett védekezik Cibakháza, Cegléd, Mezőtúr, Karcag, Kisújszállás, Tiszakécske, Jászberény és Jászkisér körzetében, elsőfokú mellett pedig a kunhegyesi védelmi szakaszon. Dél-Hevesben, Kisköre térségében azonban már megszűnt a védelmi készültség.

Bővebben...

 

Megszűnt az árvízvédelmi készültség a Zagyva mentén

Az apadó vízállásra tekintettel a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság szerdán 18 órától megszüntette az árvízvédelmi készültséget a Zagyván Szászberektől Jászfelsőszentgyörgyig. A belvízvédekezés továbbra is indokolt, másodfokú készültség van érvényben nyolc (cibakházi, ceglédi, mezőtúri, karcagi, kisújszállási, tiszakécskei, jászberényi és jászkiséri), elsőfokú pedig két (kiskörei, kunhegyesi) védelmi szakaszon. A folyamatos szivattyúzás ellenére nem változott érdemben a vízzel borított terület nagysága.

Bővebben...

 
További cikkeink...