Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés Belvízvédelem

Belvízvédelem

Víz alatt 13 ezer hektár a Közép-Tiszán

Tovább növekedett az elöntött területek nagysága az Alföld középső részén, jelenleg megközelítően 13 ezer hektárt borít belvíz. A KÖTIVIZIG másodfokú készültséget tart fenn a kiskörei, a kunhegyesi, a karcagi, a kisújszállási, a mezőtúri, a jászkiséri és a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon, elsőfokú a készenlét a cibakházi, ma reggel 8 órától pedig a tiszakécskei szakaszon.

Bővebben...

 

Ár- és belvízvédelmi tájékoztató

A Zagyva-Tarna rendszerben az enyhe csapadékos időjárás hatására fokozati szinteket meghaladó árhullám alakult ki. A Zagyva Jászteleknél tegnap délelőtt tetőzött 383 centiméteres vízállással (I. fok 350 cm). A vízszintemelkedés miatt tegnap reggel 7 órától I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a KÖTIVIZIG a Zagyva jobb és bal partján Jászberény és Szászberek között, valamint a Tápió mentén Tápiógyörgyéig. A vízállás ma reggel Jászteleknél 364 cm volt, a folyó valamennyi szakaszon apad.

Bővebben...

 

Nőtt a belvizes terület nagysága - frissítve

A folyamatos szivattyúzások ellenére az elmúlt napon kismértékben növekedett a belvízzel elöntött terület nagysága, s elérte a 7 650 hektárt. Másodfokú a készültség a kisújszállási, a karcagi, a kunhegyesi, a mezőtúri és - ma 12 órától - a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon, tegnap déltől pedig – pontszerű – elsőfokú készenlét vált indokolttá a jászkiséri szakaszon.

Bővebben...

 

Belvíz: 7300 hektárnyi elöntés

A hét végén lehullott jelentős mennyiségű csapadék és az enyhe időjárás miatti hóolvadás következtében jelentősen megnövekedett a belvízzel borított területek nagysága a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén. Jelenleg 7 300 hektár van víz alatt, a legnagyobb felszíni elöntések Kunhegyes és Mezőtúr térségében találhatók. A januári, átlagosnál jóval több csapadék miatt megnövekedett a belvízcsatornák vízszintje is.

Bővebben...

 

Belvízvédelmi készültség négy szakaszon - frissítve

A fagyott talajra az elmúlt napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék és a gyors ütemű hóolvadás miatt összegyülekező belvíz elvezetése érdekében a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság január 11-én 7 órától másodfokú készültséget rendelt el a kisújszállási, a karcagi és a mezőtúri belvízvédelmi szakaszokon, 12 órától pedig a kunhegyesi szakaszon is másodfokú készenlét lépett életbe.

Bővebben...

 
További cikkeink...