Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés Belvízvédelem

Belvízvédelem

Nőtt a belvizes terület nagysága - frissítve

A folyamatos szivattyúzások ellenére az elmúlt napon kismértékben növekedett a belvízzel elöntött terület nagysága, s elérte a 7 650 hektárt. Másodfokú a készültség a kisújszállási, a karcagi, a kunhegyesi, a mezőtúri és - ma 12 órától - a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon, tegnap déltől pedig – pontszerű – elsőfokú készenlét vált indokolttá a jászkiséri szakaszon.

Bővebben...

 

Belvíz: 7300 hektárnyi elöntés

A hét végén lehullott jelentős mennyiségű csapadék és az enyhe időjárás miatti hóolvadás következtében jelentősen megnövekedett a belvízzel borított területek nagysága a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén. Jelenleg 7 300 hektár van víz alatt, a legnagyobb felszíni elöntések Kunhegyes és Mezőtúr térségében találhatók. A januári, átlagosnál jóval több csapadék miatt megnövekedett a belvízcsatornák vízszintje is.

Bővebben...

 

Belvízvédelmi készültség négy szakaszon - frissítve

A fagyott talajra az elmúlt napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék és a gyors ütemű hóolvadás miatt összegyülekező belvíz elvezetése érdekében a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság január 11-én 7 órától másodfokú készültséget rendelt el a kisújszállási, a karcagi és a mezőtúri belvízvédelmi szakaszokon, 12 órától pedig a kunhegyesi szakaszon is másodfokú készenlét lépett életbe.

Bővebben...

 

Megszűnt a belvízi készültség

Miután a főbefogadók (folyóink) apadása lehetővé tette a torkolati zsilipek nyitását, ezért a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság november 29-én 14 órától megszüntette az elsőfokú belvízvédelmi készültséget a ceglédi és a jászkíséri védelmi szakaszokon, ma reggel 7 órától pedig a tiszakécskei szakaszon. 
 

 

Elsőfokú belvízvédelmi készültség három szakaszon

A Tiszán levonuló árhullám miatt a torkolati zsilipeket zárni kellett, így megszűnt a gravitációs vízbevezetés lehetősége a csatornákból a főbefogadóba. Szivattyús üzem és vízkormányzás szükséges, ezért a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság november 26-án reggel 7 órától elsőfokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a tiszakécskei, a ceglédi és a jászkíséri belvízvédelmi szakaszokon.

 
További cikkeink...