Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés Belvízvédelem

Belvízvédelem

Víz alatt 24 ezer hektár térségünkben

A Tisza továbbra is lassan árad térségünkben, I. fokú az árvízvédelmi készültség  Kiskörétől Fegyvernekig, illetve Dobáig. Ennél magasabb, II. fokú a készenlét a Hortobágy-Berettyó mentén, Berekfürdő és Túrkeve között. A Zagyván ma hajnalban megfordult az apadó trend, a folyón ismét emelkedik a vízszint. A belvízzel elöntött terület nagysága kissé növekedett az elmúlt napon lehullott csapadék következtében.

Bővebben...

 

Készültség a Tiszán, stagnáló belvíz - frissítve

 A csapadékmentes szerdai időjárásnak köszönhetően nem változott lényegesen az elöntött területek nagysága a Közép-Tisza vidékén, továbbra is 23 ezer hektárt borít belvíz. A Zagyva Jászteleknél apad, ellenben térségünkben a Hortobágy-Berettyó, a Hármas-Körös és a Tisza is árad. Miután utóbbi folyó vízállása Kiskörénél csütörtök délelőtt meghaladta a 600 centimért, 10 órától I. fokú árvízvédelmi készültség lépett életbe.

Bővebben...

 

Belvíz 20 ezer hektáron, II. fokú készültség a Zagyván - frissítve

Az elmúlt nap folyamán lehullott csapadék következményeként jelentősen nőtt a vízborítás a Közép-Tisza vidékén, az elöntött terület nagysága meghaladta a 20 ezer hektárt.  A KÖTIVIZIG mind a tíz belvízvédelmi szakasza készültségben van, hét II. fokú, három pedig I. fokú készenlét mellett védekezik. Folyóink tovább áradnak, a Zagyván II. fokúra emelkedett a készültség. 

Bővebben...

 

Víz alatt 14 550 hektár a Közép-Tiszán

A hétvégén lehullott 7-15 milliméter csapadék következményeként kismértékben tovább növekedett a vízborítás a Közép-Tisza vidékén, az elöntött terület nagysága így meghaladja már a 14,5 ezer hektárt.  A KÖTIVIZIG tíz belvízvédelmi szakaszából kilenc van készültségben, hat II. fokú, három pedig I. fokú készenlét mellett védekezik. 

Bővebben...

 

Tetőzött a Zagyva Jászteleknél, nőtt a belvízzel elöntött terület

Az elmúlt éjszaka 464 centiméteres vízállással tetőzött a Zagyva Jászteleknél, ezt követő apadása pedig reggel lehetővé tette az árvízvédelmi készültség mérséklését. A folyó magas vízállása miatt szükségessé vált szivattyúüzem okán pontszerű II. fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el a KÖTIVIZIG a jászberényi szakaszon.

Bővebben...

 
További cikkeink...