Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés Belvízvédelem

Belvízvédelem

Belvíz: elöntés 12 ezer hektáron

A hétfő reggeli adatok szerint 12,1 ezer hektárt borít víz a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén. Jelenleg pontszerű I. fokú készültség mellett folyik a belvízmentesítés a kunhegyesi, a cibakházi és a mezőtúri védelmi szakaszokon, ugyanakkor pontszerű II. fokú a készenlét a jászkiséri szakaszon. Ezen kívül II. fokú területi készültség van érvényben a karcagi, a kisújszállási, valamint a kiskörei szakaszokon.

Bővebben...

 

Belvízvédekezés további helyszíneken

A KÖTIVIZIG péntek reggeltől újabb területeken, Cibakháza, Kisköre és Kunhegyes térségében rendelt el készültséget a szivattyúzások megkezdése miatt. Így jelenleg pontszerű I. fokú készültség mellett folyik a belvízmentesítés a jászkiséri, a kunhegyesi, a cibakházi és a mezőtúri védelmi szakaszokon, és II. fokú területi készültség van érvényben a karcagi, a kisújszállási, valamint a kiskörei szakaszokon.

 

Ismét munkát ad a belvíz

Habár jelentős elöntések nincsenek, a gravitációs vízelvezetés lehetőségének megszűnése miatt több helyen szivattyúzás szükséges, ezért a KÖTIVIZIG pontszerű I. fokú belvízvédelmi készültséget rendelt el csütörtökön reggeltől a jászkiséri és a mezőtúri védelmi szakaszokon, valamint II. fokú területi készültség lépett életbe a karcagi és a kisújszállási szakaszokon.

Bővebben...

 

Véget ért a belvízi készültség

Miután folyóink apadó vízállása mindenütt lehetővé teszi a káros víztöbblet gravitációs elvezetését, további szivattyús üzemre nincs szükség, ezért tegnap késő délután az utolsó belvízvédelmi szakaszon is megszüntettük a készültséget. Ezzel a befejeződött az idei első védekezési időszak a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén.

Bővebben...

 

Belvíz: több térségben megszűnt a védelmi készültség

A csütörtöki nap folyamán, illetve péntek reggeltől megszüntettük a védelmi készültséget a kiskörei, a kunhegyesi, a jászkiséri, a ceglédi, a mezőtúri és a tiszakécskei belvízvédelmi szakaszokon.  Így jelenleg már csak a karcagi, a kisújszállási és a cibakházi szakaszokon indokolt a készültség fenntartása.

Bővebben...

 
További cikkeink...