Magyarország

feed-image

Címlap Védekezés Belvízvédelem

Belvízvédelem

Elöntés kevesebb, mint 10 ezer hektáron

Az elmúlt 6 nap - lényegében csapadékmentes - időjárása következtében fokozatosan teret veszít a belvíz térségünkben. Hétfőn újabb 1650 hektárral csökkent az elöntött terület nagysága, így jelenleg már csak 9450 hektárt borít víz a Közép-Tisza vidékén. Ezért egyre kevesebb helyszínen szükséges a védekezés, illetve alacsonyabb szintű készültség is elegendő.

Bővebben...

 

Felére csökkent a belvizes terület

A folyamatos szivattyúzás és a kedvező időjárási feltételek együttes hatásaként 11 ezer hektárra csökkent az elöntött terület nagysága a Közép-Tisza vidékén, ami kevesebb, mint fele a múlt hónapban tapasztalt maximális vízborításnak. Szombat délutántól első fokúra csökkenthettük a készültséget a cibakházi, hétfő délelőttől pedig a jászkiséri belvízvédelmi szakaszon.

Bővebben...

 

Ár- és belvízvédelmi tájékoztató

Az időjárás is segíti a védekezést, a napos, szeles idő hatására csaknem 2 ezer hektárral csökkent egy nap alatt az elöntött terület nagysága a Közép-Tisza vidékén, jelenleg 12 890 hektárt borít belvíz a térségben. Árvízvédelmi készültség már csak a Hortobágy-Berettyó jobb partján szükséges, Berekfürdőtől Túrkevéig.

Bővebben...

 

Egyre kisebb az elöntött terület

A kedvező időjárási körülmények és a folyamatos szivattyúzás eredményeként újabb 400 hektárral csökkent az elöntött terület nagysága a Közép-Tisza vidékén, jelenleg 14 800 hektárt borít belvíz a térségben. Árvízvédelmi készültség már csak a Hortobágy-Berettyó jobb partján szükséges, Berekfürdőtől Túrkevéig.

Bővebben...

 

Visszahúzódott a belvíz

Már csak a Hortobágy-Berettyó mentén van szükség az I. fokú árvízvédelmi készültség fenntartására a Közép-Tisza vidékén. A Tisza, a Zagyva, illetve a Hármas-Körös vízszintje immár jelentősen alatta marad a legalacsonyabb, I. fokú készültség szintnek is. A belvíz is visszahúzódott térségünkben, az elöntött terület nagysága már alig haladja meg a 15 ezer hektárt, a szivattyúzást is több helyen fel lehetett függeszteni.

Bővebben...

 
További cikkeink...