Magyarország

feed-image

Címlap Közérdekű

Tájékoztató, hirdetmények

Felhívás

"Úszómű elhelyezés, csónaklekötő létesítése és üzemeltetése céljából" című nyilvános pályázati felhívás végső leadása határidejének módosulásáról

 

A végéhez közeledik az őszi felülvizsgálat

A megszokottól eltérően a Zagyva kisvízi bejárásával már a nyáron megkezdődött az őszi szakbizottsági szemle a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságon.  Elsősorban a vízkár-elhárítási, vízhasznosítási és folyószabályozási művekre, létesítményekre kiterjedő ellenőrzési „kampány” a jégtörő hajók felülvizsgálatával, majd a tapasztaltak összegzésével és kiértékelésével zárul november közepén.

Bővebben...

 

Árvízvédelmi gyakorlat Szolnokon

Árvíz-, valamint vízminőség-védelmi gyakorlat helyszíne lesz október 19-én a kertvárosi Tisza part és az Alcsi Holt-Tisza, amelynek során egy feltételezett rendkívüli fokozatú árhullámmal és szimulált vízszennyezéssel összefüggő védekezési feladatokat hajt végre a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a megyei védelmi bizottsággal közösen.

Bővebben...

 

Büntetés nélkül be lehet jelenteni az engedély nélküli kutakat

A kormány a felszín alatti vízkészletek védelmében, valamint hatékony vízkészlet-gazdálkodás elősegítése miatt, a 100/2016 (V. 13.) Kormányrendeletben szabályozta az egyes vízgazdálkodási témájú rendeleteket. A módosítás fontos része, hogy 2018. december 31-ig vízgazdálkodási bírság nélkül lehet kérni vízjogi fennmaradási engedélyt a 2016. június 4. előtt engedély nélkül létesített kutakra. Vízügyi engedélyezési jogkörrel az illetékes katasztrófavédelmi igazgatóságok és a települések jegyzői rendelkeznek.

Bővebben...

 

Forgalomkorlátozás kátyúzás miatt

A mai napon megkezdődik a Tisza jobb parti árvízvédelmi töltés burkolt koronáján a kátyúzás a 88+260 – 90+755, a 95+140 – 99+880, valamint a 100+080 – 103+700 töltéskilométer közötti szakaszokon, azaz Csataszög, Nagykörű és Kőtelek térségében. Az aszfaltozás teljes forgalomkorlátozás mellett zajlik, s várhatóan október végére fejeződik be.

 
További cikkeink...