Magyarország

feed-image

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

A kiskörei téli kikötőbe vontattuk a Tiszacsegén elszabadult kompot

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökség Jégvirág VIII. jelű jégtörője ma délután a kiskörei téli kikötőbe vontatta az elmúlt napok híradásaiból egycsapásra közismertté vált tiszacsegei kompot, amelyet a partról sodort el a Tiszán végigvonuló jeges áradat.

Bővebben...

 

Jég hátán a Tisza-tavon

Az évek óta nem tapasztalt januári tél talán sokakat meglepett a mínusz 10-18 Celsius fokos hőmérsékletével és a 10-15 cm-es hóréteg vastagságával, de a természetnek, benne a Tisza-tónak csodálatos képet festett.

Bővebben...

 

Tizenhét éve történt a ciánkatasztrófa

Tizenhét évvel ezelőtt a romániai Nagybánya mellett egy ausztrál—román tulajdonú bányászati melléktermék-ülepítő cianidos zagytározó töltése átszakadt, s az onnan kiszabadult 100 ezer köbméternyi sejtméreg a Zazaron, a Láposon és a Szamoson keresztül bejutott a Tiszába. Olyan mérvű ökológiai sokk érte a szőke folyót, amelyre addig nem akadt példa. A környezeti katasztrófára idén is az akkori védekezés legfőbb helyszínén, Kiskörén, valamint Szolnokon is megemlékeztek.

Bővebben...

 

Szociális tűzifa a Tisza hullámteréről a rászorulóknak

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a napokban megközelítően 3000 mázsa (420 köbméter) – a Kisköre és Szolnok között zajló hullámtéri beruházás során kitermelt - fát oszt szét térítésmentesen a térség 10 önkormányzatának szociális célra.

Bővebben...

 

Biztonságban a Közép-Tisza vidékén

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén közvetlen védbiztonságot veszélyeztető hiányosság nincs, a már megvalósult fejlesztéseknek, a fenntartási források bővülésének, a hatékonyabb gépesítésnek, s nem utolsósorban a közfoglalkoztatásnak köszönhetően az ár- és belvízvédelmi, valamint a vízhasznosítási művek karbantartottsági szintje jelentősen javult a korábbi évekhez képest – összegezhetőek az őszi felülvizsgálatokat kiértékelő értekezletén elhangzottak. A Szolnoki Szakaszmérnökség tanácstermében november 17-én rendezett eseményt dr. Kállai Mária, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetője nyitotta meg.

Bővebben...

 
További cikkeink...